Over Ons

Over Ons

Welkom bij Imkerij 'De Honingbij', waar de passie voor bijen en de natuur centraal staat in alles wat we doen. Onze imkerij, genesteld in het groene hart van kerkrade, is een plek waar de wonderen van bijen worden gevierd, gedeeld en beschermd. Hier, bij 'De Honingbij', streven we ernaar om niet alleen de puurste, meest authentieke bijenproducten te brengen, maar ook om bewustzijn en waardering te verspreiden voor de vitale rol die bijen spelen in ons ecosysteem.

Ontmoet Richard - Onze Toegewijde Imker

Richard, onze toegewijde en gepassioneerde imker, begon zijn reis in de wereld van de bijenteelt in 2014, toen hij afstudeerde als imker in België. Zijn liefde voor bijen en de natuur leidde hem verder op dit pad, en in 2015 voltooide hij zijn opleiding voor gevorderde imker. Richard is niet alleen een hoeder van bijen, maar ook een fervent voorstander van educatie rond bijenteelt en het belang van bijen voor onze wereld. Hij werkt enthousiast mee aan educatieve programma's voor scholen, leidt workshops, geeft lezingen en neemt actief deel aan evenementen zoals de Landelijke Imkersdag.

Cindy - Het Hart van Onze Producten en Therapieën

Cindy, actief in de in- en verkoop van onze producten, brengt een wereld van kennis en passie naar onze imkerij. Ze is niet alleen de drijvende kracht achter de selectie en kwaliteit van de producten die we aanbieden, maar ook een deskundige adviseur en therapeut in haar Salon Maya Terra. Cindy is toegewijd aan het delen van de helende en voedende eigenschappen van bijenproducten, en biedt advies en informatie over onze producten en diverse therapieën.

Educatie en Gemeenschap

Bij Imkerij 'De Honingbij' geloven we in het delen van kennis en het creëren van een gemeenschap rond de liefde voor bijen. We bieden het hele jaar door verschillende workshops en lezingen aan, en we zijn actief betrokken bij educatieve programma's voor scholen en gemeenschapsgroepen. Onze deelname aan evenementen zoals de Landelijke Imkersdag weerspiegelt onze toewijding aan het verspreiden van bewustzijn en kennis over bijen en bijenteelt.

Toewijding aan Kwaliteit en Duurzaamheid

Als trotse leden van de Nederlandse Imkerbond (NBV), zijn we toegewijd aan duurzame, ethische imkerijpraktijken en het produceren van hoogwaardige, pure bijenproducten. Onze bijen zijn meer dan alleen producenten van honing; ze zijn een vitaal onderdeel van ons ecosysteem en onze familie hier bij 'De Honingbij'.

Sluit je aan bij Onze Reis

We nodigen je uit om deel te nemen aan onze reis, om de wonderen van bijen en de natuur te verkennen, en om de vele manieren te ontdekken waarop bijen ons leven verrijken. Of je nu onze pure, authentieke honing proeft, deelneemt aan een workshop, of gewoon meer leert over bijen en hun cruciale rol in onze wereld, we verwelkomen je met open armen in de wereld van Imkerij 'De Honingbij'.