Onze missie

Onze Missie

In de zoemende wereld van Imkerij 'De Honingbij' is elke vleugelslag een echo van onze missie: het beschermen, voeden en vieren van bijen en de natuurlijke wereld om ons heen. Onze reis begon met een eenvoudig, maar krachtig besef, ontstoken door een programma over bijensterfte. Het besef dat als we niet handelen, de toekomst van onze kinderen in een wereld zonder voldoende bestuiving en dus zonder voldoende natuurlijk voedsel, op het spel staat.

Een Belofte aan Onze Kinderen en de Natuur

Onze drijfveer is geworteld in een liefdevolle en natuurlijke benadering van bijen en de natuur. We zijn vastbesloten om een omgeving te creëren waarin bijen niet alleen overleven maar ook floreren, en waarin de natuur in al haar diversiteit wordt gevierd en beschermd. Onze tuin is getransformeerd tot een toevluchtsoord voor bijen, andere insecten en vogels, waar we bloemen, planten en bomen hebben geplant die niet alleen aantrekkelijk zijn voor bijen, maar ook voeding en beschutting bieden aan diverse fauna.

Natuurlijke Zorg en Respectvolle Oogst

Bij Imkerij 'De Honingbij' is de gezondheid van onze bijen onze hoogste prioriteit. We oogsten nooit alle honing uit de kasten, zodat de bijen ook buiten het oogstseizoen toegang hebben tot de voedzame stoffen die ze nodig hebben, in plaats van te vertrouwen op suikerwater of suikerdeeg. Onze bestrijdingsmethoden zijn altijd natuurlijk; we gebruiken geen gifstoffen in of rond onze tuin, maar kiezen voor methoden die het milieu respecteren en beschermen.

Ons Logo, Onze Belofte

Ons logo is een speelse, maar betekenisvolle weergave van onze visie op bijen als beschermers en voeders van de wereld. Het symboliseert onze belofte om als bewakers van bijen en de natuur op te treden, en om een wereld te creëren waarin ze kunnen blijven zoemen, bloeien en ons allen voeden.

Samen Bouwen aan een Zoetere Toekomst

Bij Imkerij 'De Honingbij' zien we een toekomst waarin bijen en mensen in harmonie leven, waarin we leren van de wijsheid van de natuur en handelen als haar beschermers. We nodigen u uit om deel te nemen aan onze missie, om samen te werken aan een wereld waarin de vleugelslagen van bijen blijven resoneren, en waarin de natuur in al haar pracht wordt geëerd en beschermd.