De bijenkasten in het Parnonas gebergte (Peloponnesos).

Griekse Honing en Olijf Olie Maya Terra Van Imkerij De Honingbij

Onze Griekse vrienden Dimitri en Panajotis woonachtig in Nederland met Griekse roods werken nou samen met hun familie, elk jaar kijken zij ernaar uit om met de hele familie mee te helpen met het oogsten van honing en olijven. De familie komt uit het zuiden van de Peloponnesos, waar zij al decennialang op de meest authentieke, pure en natuurlijke wijze biologische olijf olie en honing van topkwaliteit produceren. 

Hun producten komen dan ook rechtstreeks uit Griekenland naar ons om zo de kwaliteit te bewaren, en wordt door ons gebotteld en verpakt. 

Ze nemen deel aan internationale proeverijen. De olijfolie en honing werd ingepakt en verstuurd naar drie smaakproeverijen. De Familie viel meerdere malen in de prijzen:

* Goud voor de biologische olijfolie bij de Dubai International Olive Oil      Competition.

* Goud voor de biologische olijfolie bij de Londen International Olive Oil Competition.

* Goud voor de drie honingsoorten bij de London International Honey Awards.

* Een zilveren medaille en de Chef’s Delicate 2023 voor de olijfolie bij de Amsterdam International Olive Oil Competition.

* Ook de drie honingsoorten van de familie vielen in de prijzen tijdens de London International Honey Awards.

ULTRA PREMIUM OLIJFOLIE Maya Terra

De biologische olijfolie met een zeer lage zuurgraad van 0,1% - 0,3% wordt gemaakt van de Koroneiki olijf. Deze olijven groeien aan de familie eigen olijfbomen en die van onze lokale vrienden in de omgeving van Kalamata (Peloponnesos) geoogst worden. Deze regio met miljoenen olijfbomen wordt beschouwd als het belangrijkste olijventeeltgebied van Griekenland. De Koroneiki olijf wordt ook wel de Koning van de olijven genoemd, omdat deze soort de meeste polyphenols (antioxidanten) bevat vergeleken met alle andere olijfsoorten. Dit is de reden waarom de Koroneiki olijfolie tot de beste van de wereld behoort.

Wat betekent ons logo en waar staan wij voor;

Maya betekent ( moeder) en Terra (aarde) zo waren wij er al snel uit dat onze geïmporteerde olijfolie in een duurzame UV bestendige fles gebotteld zou worden om de kwaliteit te waarborgen, en ons logo een speciale betekenis moest krijgen. 

De olijfbomen groeien op een geschikte grond en omstandigheden die goede voeding bied, het beste wat moeder aarde ons geeft, zo ontstaat een mooie vrucht die wij mogen gebruiken om een werelds beste olie te laten ontstaan.

En deze mogen wij u aanbieden.

In onze Salon Maya Terra waar wij advies geven over onze bijen producten hebben wij al een hele tijd dit logo in gebruik en nu sluit het logo van onze olijf olie hier mooi op aan "alles wat de natuur ons bied is goed voor ons lichaam en ziel"

                        

HOGE KWALITEIT HONING

De bijenkasten staan in het Parnonas gebergte (Peloponnesos). De kwaliteit van de honing uit dit gebied wordt beschouwd als een van de beste ter wereld, vanwege de onbeperkte zomerzon, de biodiversiteit en de rijke verscheidenheid aan Griekse flora, waaronder meer dan 850 planten, bloemen en bomensoorten die nergens anders ter wereld te vinden zijn. Deze rijke bijenteeltflora stelt de bijen in staat om honing met verschillende rijke ingrediënten te creëren. De honing is rijk aan koolhydraten, eiwitten, aminozuren, enzymen en vitamine B. De honing is een bron van energie, vitaliteit en heeft een antioxiderende en anti- verouderende werking. Deze eigenschappen leveren een belangrijke bijdrage aan de bescherming van de gezondheid.

In de volgende smaken; Rode Spar Honing, Sinaasappel Honing       

 

Terug naar blog

Aanbevolen Producten